Templates by BIGtheme NET
Anasayfa » Genel » Paraben Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Paraben Nedir? Nerelerde Kullanılır?

4390_zko_teardrop-300x197Paraben; ilaç ve kozmetik sektöründe yaygın bir şekilde kullanılan koruyucu bir kimyasal maddedir. Şampuan, saç kremi, tonik, nemlendirici, bronzlaştırıcı kremler, tıraş losyonu, parfüm gibi günlük hayatımızda sıkça kullandığımız birçok ürünün içeriğinde bulunmaktadır.Yaygınca kullanılmasındaki en temel sebep düşük maliyetli olmasındandır. Yaygın olarak kullanılmasının yanı sıra vücudumuza zararlı olan bir maddedir. Öyle ki; meme kanserine yakalanan hastalar üzerinde yapılan araştırmalarda, tümörler üzerinde doku başına 20 nanogram paraben tespit edilmiştir. Ayrıca parabenler östrojeni taklit eden bir kimyasal madde olarak bilinirler.
Kullanılma Sebebi
Paraben, raf ömrünü uzatıcı etkiye sahip olduğundan çok sık  kullanılmaktadır. Zararlı olan bu madde egzama gibi ciltte tahriş edici yan etkilerde oluşturabilmektedir. Kozmetik sektöründe kullanılan hammaddelerin yasa gereği (tüketiciyi bilgilendirmek amaçlı) etiket üzerinde yazılması zorunludur. Parabenlerin etiket üzerinde yazılışı methylparaben, ethylparaben, benzylparaben veya buthylparaben şeklindedir.
Bilerek veya bilmeyerek günlük hayatımızda hepimizin ayrılmaz parçası olan birçok ürünün içerisinde az-çok bulunan bir kimyasal madde olan paraben, farkında olmasakda hayatımızın büyük kısmını etkisi altına almış bulunmakta. Peki, parabenin kullanılmadığı ürünler yok mu? Elbette var.
Alacağımız ürünlerde dikkat etmemiz gereken noktalar;

Cevapla


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız. Türkiye'nin En Kapsamlı Haber Portalı - Güncel ve Tarafsız Haberler İçin Her Gün Ziyaret Ediniz.


halkalı esocrt kayaşehir esocrt